Instruktiva filmer om feldenkrais

den . Träffar: 11128

Baby Liv

Hur ska man förklara vad feldenkrais är? frågar vi oss. Ja, det är möjligheten att använda den evolutionära utvecklingsmodellen igen och igen. Det händer det något med en människa om hon blir sensoriskt medveten som en baby. Det händer något när hon backar ner till tryggheten av att inte ramla av golvet (marken) och frigör mental aktivitet från att hålla sig upprätt. Att hållnings mekanismen är mentalt krävande är inte självklart.

Detta är ett montage av en liten baby som heter Liv under hennes första levnadsår. Feldenkraispedagog Irene Gutteridge Lyon är producent och Jenny Ström är filmare och klippare.

A Feldenkrais Class by Baby Liv from Irene Gutteridge on Vimeo.

Del 1 [+]Länk

Man måste krypa innan man kan gå är på riktigt. Att kunna inta kryp positioner underlättar all mänsklig förmåga. Så är det. Nedärvt och förvärvat på en gång. Att komma i kontakt med denna organisation innebär ett avskaffande av överflödiga manér. Det är inte enkelt men heller inte omöjligt.Del 2 [+]Länk

Lou Coleman & Andrew Dawson

LC har en CP skada. I denna korta välgjorda film demonsterar hon hur en feldenkraisprocess  förbättrar hennes balans och kontakt med hennes vänstra sida. Och med det essensen av feldenkrais.

9 seconds

Andrew Gibbons

Det finns många filmer på YouTube & Vimeo. Kollegan AG har stor humor & mycket kunskap.

Jag föreslår dig som är intresserad av att förstå den biologiska hållningen och vad det innebär att se några av AG's publiceringar. De är mycket instruktiva. En del vänder sig till feldenkraispedagoger men - kunskap är kunskap. Jag tror inte elever på Feldenkrais Skolan har några svårigheter att förstå & följa med presentationerna.

What is good posture?

What is good posture? part 2

A look inside the IOPS sit to stand curriculum

 

Danskt

 

 

Språkets begränsningar

The world is not just black and white, but rather it has all possible shades of grey.

It is easier to understand one another when we are friends, and have established a common meaning of words, than to speak precisely enough to be understood by those who do not wish to be led up the garden path.

Moshe Feldenkrais The Elusive Obvious, Basic Feldenkrais